Súgó

A Sorozat Tracker, amerikai sorozatok eredeti vetítési időpontja szerinti követésre szolgál. Tartalmaz mellette brit, egyéb európai és távol-keleti országok sorozatait, valamint magyar műsorokat is. Ezek elenyésző mennyiségben vannak.

Az adatokat a thetvdb.com biztosítja, helyben nincs lehetőség a leírások átszerkesztésére. Naponta frissülnek az amerikai adatbázisból. Ami pontatlanság itt szerepel, az onnan érkezett, feltehetőleg hamar javításra kerül.

A Sorozat Tracker nem torrent oldal a nevével ellentétben. Innen nem lehet illegális tartalmat letölteni, se feltölteni. Innen információt lehet szerezni.

Bemutató

Böngészők

A Sorozat Tracker minden modern böngészőt támogat, tesztelve lett a legnépszerűbbekben. Amennyiben nem jelenik meg helyesen az általad használtban, úgy bizonyosodj meg róla, hogy a legfrissebb verziót használod. Következő lépésként pedig töltsd le a Google Chrome-ot.

Mobil oldal

A Sorozat Tracker úgynevezett „reszponzív” formázást használ, ami annyit jelent, hogy a képernyő méretéhez igazodik az oldal, a legoptimálisabb elrendezést próbálja felvenni kisebb és kicsit nagyobb mobilkészülékeken és táblagépeken is. Tesztelve lett népszerű okostelefonokon és tableteken is.

Sorozat Naptár

A naptár oldalon hónap szerinti elrendezésben, napi bontásban találod a sorozat részeket, apró poszterrel. Ezek reprezentálják az adott napon esedékes sorozat részeket időrendi sorrendben. Regisztráció után, kék színnel kiemelve kerülnek előre az általad követett sorozatok részei. Itt lehetőség van követni további sorozatokat, vagy megszüntetni a követésüket. Bejelölheted, hogy letöltötted az adott részt, vagy megnézted már azt. Így később is látod hol tartottál.

A naptárról elnavigálhatsz szomszédos hónapokra is, vagy visszatérhetsz a folyó hónaphoz. Gombok szolgálnak erre. Jobbra. A gombcsoport alatt megtalálod az aktuális és a következő hónap sematikus apró rácsát, amikre kattintva tovább tudsz navigálni a megnevezett hónapra.

A fent említett gombcsoport szélén található fogaskerék ikonra az exportálás menüpontból asztali programokba való naptár exportálható. Ez a naptár naponta frissül, így a legnépszerűbb alkalmazásokban is látod melyik nap, melyik sorozatnak van új része. Okostelefonokkal is kompatibilis.

Sorozatok Követése

A Sorozat Tracker lényege a sorozatok követése, mindig tudd hol tartottál. Az oldalon mindenhol találsz csillag ábrával ellátott gombokat, amivel követni tudsz sorozatot, vagy megszüntetni a követését. A követett sorozatok kiemelt szerepet kapnak a naptár nézetben.

Letöltött epizód

A követett sorozataidon be tudod jelölni, hogy letöltötte-e már azt. Erre egy lefele mutató nyíllal jelölt gomb szolgál. Ha félrenyomtál, akkor meg tudod szüntetni a jelölést a gomb újbóli megnyomásával. Szín-, és ikon változással jelzi az állapot változást.

Megtekintett epizódok

Az epizód megnézése után, az epizódok mellett található sérült szem mintájú gomb megnyomásával jelezheted magadnak, hogy megnézted azt az epizódot. Ilyenkor átvált egy egészséges szemmé, és felcsillan. Innen tudod a későbbiek folyamán, hogy már megnézted azt a részt. Előfordul, hogy félrekattintasz, nem azt jelölöd be, amit már megnéztél. Ebben az esetben nyomd meg újra, és megszűnik a jelölés.

Tehát ez a három ikon mindenhol szerepel az oldalon, ahol sorozatokkal vagy azok epizódjaival találkozol. Ezek regisztrációhoz kötött funkciók.

Sorozatok oldal

A sorozatok oldal a középső fönti menüből érhető el, „Sorozatok” néven. Itt első sorban kiemelt sorozatokat találsz, ezeket a szerkesztő válogatja, általában szubjektív mérték szerint. Alatta három hasábban egyéb válogatások tűnnek fel.

Az első hasáb az úgynevezett Toplista. Ebben a listában, követők szerint csökkenő sorrendbe rendezve találod a sorozatokat. Elöl a legnépszerűbb. A felhasználók számának gyarapodásával relevánsabb rangsor alakulhat ki a jövőben.

Az Új sorozatok hasáb helyezkedik el középen. Ebben találhatóak az elmúlt 3 hónap és a következő egy hónap sorozat premierjei időrendben. Tájékoztató jellegű adatok.

A harmadik és egyben utolsó hasábban az évad premierek sorakoztak fel. Itt találhatod az elmúlt 3 hónap és következő 1 hónap intervallumának metszetében a nem első évados sorozatok évad premierjét.

Mind a három listában az első 20 találat szerepel.

„Mit nézel?” regisztrációk

A régi oldalon regisztrált felhasználók fiókja tovább él. Hagyományos regisztráció esetén az e-mail cím és jelszó párossal lehet belépni, Facebook regisztráció esetén, pedig a Facebook belépés gombbal. Első belépés után, mind két esetben ki kell tölts pár plusz adatot, Facebookos régi regisztráció esetén meg kell adj felhasználónevet és jelszót is, hogy a jövőben ezekkel az adatokkal is be tudj jelentkezni, ha nem Facebookkal akarsz. Az úgynevezett átregisztráció végeztével minden követett sorozatot, megnézettnek és letöltöttnek jelölt epizódot megtalálsz, ami „Mit nézel?”-en is megvolt.

Felhasználói fiók

A felhasználói fiókot bejelentkezés után a felső menüsor jobb szélén lévő felhasználónévvel megegyező gombról éred el.

A felhasználói fiók nyitó oldalán megtalálod a legfrissebb tevékenységeidet, mellette pedig egy listát a megnézésre váró sorozatokról és azok epizódjairól.

Tevékenységeim

A tevékenységek bontásában megtalálod az elmúlt időszakban követett sorozatokat, megnézett és letöltött részeket. Jó lehet néha visszanézni, az elmúlt időben mit mikor néztél, nem?

Megnézésre váró epizódok

A megnézésre váró epizódok címe melletti fekete buborékban a részek száma szerepel. Alatta a listában látod a sorozatok nevét, előtte pedig az évadok számát a fekete buborékban. Tehát, hogy hány évadból várnak még rád epizódok. Egy sort lenyitva az évadok listája tárul eléd, az évad neve mellett az odavágó megnézendő epizódok száma. A sor jobb szélén a szem gombbal megnézettnek lehet jelölni az egész évadot, a jelölődoboz bejelölésével pedig egyszerre több évadot lehet bejelölni megnézettnek. Tehát ha kipipálsz több évadot, akkor a táblázat tetején látható „Kijelölés megjelölése megnézettnek” gombbal az összeset beállíthatod egyszerre, amit kiválasztottál.

Az évad sort lenyitva, pedig kinyílik az évad megnézésre váró részei is. Itt egyesével nem lehet megnézettnek jelölni epizódokat.

Alapvetően ez a nézet praktikus olyan sorozat évadok megtekintettnek jelölésére, amiket az oldalon való regisztrációd előtt néztél, régebben. Csoportos letöltés megjelölésre itt nincs lehetőséged, annak nincs jelentősége visszamenőleg a jelenlegi funkciók tekintetében.

Beállítások

A felhasználói beállításokat a felhasználói fiók jobb felső részén található kék menüből éred el.

A beállítások oldalon regisztrációval kapcsolatos személyes adataidat tudod módosítani. Valamint itt tudsz még jelszót is változtatni.

Követett sorozataid

Szintén a felhasználói fiók felső menüjében találod a Követett sorozataid oldal hivatkozását.

Itt egy esztétikus poszter nézetben gyönyörködhetsz a kedvenceidben. Más funkciója nincs.

Eredmények

A felhasználói eredmények oldalon első sorban számokat találsz, követett sorozataidra, megnézett és letöltött epizódjaidra vonatkozóan.

Másodsorban pedig úgynevezett kitüntetéseket ezekhez a számokhoz kapcsolódóan. A még el nem ért célok homályos szürkén jelennek meg, az elért eredmények pedig színesen. Gratulálok előre is az elért kitüntetéseidhez!

Ezek voltak a felhasználói funkciók a Sorozat Tracker oldalon.

Sorozatok - Epizódok

Minden sorozatnak saját oldala van, ahol részletes információkat találsz.

Az adatok alatt a fő hasábban – amennyiben elérhető – ajánlott sorozatokat találsz. Ezek a sorozatok a közös követések aggregációjából származik. Jó kiinduló pont lehet további sorozatok felfedezéséhez.

Ez alatt, pedig idevágó híreket találsz az elmúlt időszakból. Természetesen csak frissebb sorozatoknál fogod ezt megtalálni. A híreket a nagyszerű Sorozatjunkie oldal biztosítja.

A jobb oldali hasáb az Epizódok. Itt évadra bontva követheted vissza vagy éppen tájékozódhatsz az elkövetkező részekről, és tovább navigálhatsz azok oldalára.

Az egyes epizód oldalakon a rövid leírás és kép alatt Facebook hozzászólás doboz jelenik meg a már vetített, de az oldal indulását nem megelőző epizódoknál. Oszd meg véleményed másokkal az epizódról, kezdeményezz beszélgetést.

Naptár exportálása

Lehetőség van a Sorozat Naptárt tartalmát élő naptárként exportálni több asztali és webes alkalmazásba. Ilyenek például a Google Calendar, Microsoft Outlook és az Apple OS X Mail

Így a minden nap használatos naptárodban is látod melyik epizód mikor kerül vetítésre. Leírással, és linkkel az epizód oldalára.

Google Calendar

Belépve a Google Calendarba, a bal oldalon található oldalsávon a „Más naptárak” lenyitásánál található a „Hozzáadás URL cím alapján” menü, ezt megkattintva lehet beírni az exportálás felületről kimásolt webcal:// kezdetű hivatkozást.

Google Calendar - Hozzáadás URL cím alapján

Miután sikeresen hozzáadtad a naptárt, ezt követően a naptár nézetben meg fognak jelenni az epizódok mint események. Ennek a láthatósága szintén az oldalsáv „Más naptárak” alatt állítható.

Google Calendar - Hozzáadás URL cím alapján

Asztali alkalmazások esetén nincs szükség a webcal:// hivatkozás másolására, az exportálás gomb meg kell nyissa az alapértelmezett alkalmazást, ha az telepítve van már a számítógépre.

Ez volt a Súgó a Sorozat Trackeren. Az itt nem megválaszolt kérdéseiddel kapcsolatban, keress meg a kapcsolat menüponton található űrlapon keresztül.